Popis
Hradeckej delikatesy - rukolový pesto Rukola, rukola, moja obľúbená zelená zelenina. Som schopná zjesť "na posedenie" celú košíček čerstvo natrhaných lístkov. Pri akejkoľvek prehliadke záhradky, skončím pri riadku s rukolou pretrhávajú a šup do pusy, pretrhávajú a šup. Tým je dané, že na našej záhradke má svoje stále miesto. Teda z toho úplne logicky vyplynulo pokušeniu vyrobiť rukolové pesto. Typickou štipľavú horkosť, ktorá je veľmi intenzívna u čerstvo odtrhnuté rukoly sa v pestu rozplynie do jemného nádychu a v kombinácii s pistáciami a slnečnicovým semienkom je pesto krásne chrumkavé napr. V cestovinách a pre toho kto miluje tú štipľavú chuť, odporúčam posypať ešte čerstvo natrhanými lístky. Ako som spomínala je skvelé rukolové pesto v cestovinách. Nájde tiež uplatnenie s haluškami, grilovanou zeleninou, kuskusom, ryžou, pohánkou. Skvele sa rozotiera na dopečeným bruschettu, ktorú môžete rôzne ozdobiť paradajkami, olivami, prosciutto. Podľa Vašej fantázie, chute a čo tiež čo je doma v špajze. Moc dobré nielen pre vegetariánov sú napr. Cuketové, mrkvovej Tagliatelle s rukolovým pestom. Skrátka popustite fantáziu ako masožrouti, vegetariáni, vegáni. Ručne a šetrne vyrábané mandľové pesto, je bez chemických konzervantov, aróm, lepku a GMO a laktózy. Umeocet je vyrábaný zo sliviek Umeboshi. Je to úplne prírodný produkt, ktorý neobsahuje žiadne chemické prísady ani farbivá. Pred použitím doporučujeme premiešať do homogénnej konzistencie. zloženie rukola min. 26%, extra panenský olivový olej, slnečnicové semeno min. 18%, slnečnicový olej, pistácie balenie 100 g skladovanie Skladujte mimo priame slnko do 25 ° C a po otvorení v chladničke. Po otvorení skonzumujte do 14 dní. Minimálna trvanlivosť do: uvedená na dne výrobku. Výrobok je šetrne pasterizované. Vyrobené v ČR. Môže obsahovať zvyšky škrupín!.