Popis
Amylon - Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový BIO, 12 g Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku. Kyprí o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy. Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčný prášok. Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku: bežný kypriaci prášok - kyslou zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov) kypriaci prášok bez fosfátov - kyslou zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch - zásaditú zložkou je jedlá sóda - ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite Zloženie Kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. * produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva Balenie 12 g.

Parametry

balenie 12 g

Výrobce Amylon

EAN: 8594006668255