Popis
Olej odrúdy Picual - najvyššie množstvo kyseliny olejovej Olivový olej z olív Picual má najvyššie množstvo kyseliny olejovej zo všetkých odrôd (78-79% kyseliny olejovej). Kyselina olejová patrí do skupiny omega 9 nenasýtených mastných kyselín a má celý rad pozitívnych prínosov na náš organizmus. Predovšetkým podporuje srdcovo-cievny systém , má silné antioxidačné vlastnosti, reguluje hladinu krvného cukru a je tiež dôležitá pre integritu bunkových membrán. Nepostrádateľná surovina talianskych a gréckych pokrmov. Základná surovina cestovín, risota alebo pesta. Vhodný na prípravu ako studených, tak teplých pokrmov. Vhodný na restovanie. Vynikajúci do dresingov a marinád. Najvyšší obsah polyfenolov - 77,8 mg / 100 ml Pre olej z olív odrody Picual je typická jemne štipľavá chuť , čo je práca obsiahnutých polyfenolov. Polyfenoly sú zlúčeniny, presnejšie povedané druh antioxidantov, ktoré okrem toho, že pôsobia ako prírodný konzervant, ale aj iné prínosy pre naše zdravie. Práve množstvo polyfenolov sa odráža na chuti olivového oleja. Čím viac je olej štipľavý, tým viac polyfenolov obsahuje a tým má aj väčší vplyv na naše zdravie. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg/100 ml. Okrem obsahu polyfenolov je jeho vysoká kvalita tohto oleja cenená aj pre svoj obsah vitamínu E. Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym poškodením. Výsledky testovania Picual Dôležitá je čerstvosť olivového oleja Množstvo polyfenolov obsiahnutých v olivovom oleji sa vyznačuje jeho pikantnou chuťou. Čím viac je pikantné, tým väčšie množstvo polyfenolov obsahuje olej. Polyfenoly sú pomerne nestabilné molekuly a preto je dôležité, aby bol olej vždy čerstvý. Dlhé skladovanie mu nesvedčí, rovnako ako vysoké teploty. Naše oleje odoberáme po menšom množstve, aby bol vždy čerstvý. Lipidy a ich vplyv na kardiovaskulárny systém Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi. Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi. Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjemu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov , vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú riekové nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému. Kyslosť menej ako 0,15% - jeden z ukazovateľov kvality Pre získanie čo najkvalitnejšieho oleja je dôležitý aj čas, ktorý je medzi zberom a samotným lisovaním olív. Časové rozmedzie je u tohto oleja menšie ako tri hodiny , aby sa zabránilo oxidácii. Nespochybniteľným znakom vynikajúcej kvality je nízka kyslosť. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z najnižších úrovní kyslosti na trhu: vždy pod 0,15% a pri niektorých šaržiach dosahuje dokonca 0,08% kyslosti. Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 20ºC , čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností. Na optimálne zachovanie všetkých jeho vlastností ho odporúčame skladovať mimo dosahu svetla a najlepšie na chladných miestach. Aj deálna teplota skladovania je 18ºC. BIO olivový olej a certifikáty organického pestovania Ekologické poľnohospodárstvo je spôsob pestovania, ktorý nepoužíva chemické látky syntetického pôvodu, geneticky modifikované alebo deriváty. Okrem BIO európskej certifikácie má olej aj certifikáciu CAAE. Táto certifikácia zaručuje: Rešpektovanie prírodných cyklov. Zachovanie biodiverzity oblasti. Produkcia bez použitia syntetických chemikálií alebo geneticky modifikovaných organizmov (GMO). Ďalšia certifikácia USDA (USA, súlad s NOP). Prvý španielsky olivový olej, ktorý získal certifikát USDA. Od roku 2003. JAS (Japonský ekologický štandard). Od roku 2004. Čínsky ekologický certifikát (GB 19630). Prvý španielsky olivový olej, ktorý tento certifikát získal. Od roku 2011. Výživové hodnoty na 100 ml Energetická hodnota 3448 kJ/ 824 kcal Tuky 91,6 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 13,7 g - z toho polynasýtené tuky 9,2 g - z toho mononenasýtené tuky 68,7 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Vláknina 0 g Bielkoviny 0 g Soľ 0 g ES-ECO-001-AN certifikát Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ. Nákupom podporíte aj české lesy #stromzaobjednávku! Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Picual*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strane. Krajina pôvodu: Španielsko Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Hmotnosť: 500 ml.

Parametry

určenie bio
typ olej
výrobca brainmax pure
veľkosť balenia 500 ml
forma tekutá

Výrobce BrainMax Pure

EAN: 8594190032115