Popis
Riasy Algae sú najlepším a najčistejším zdrojom OMEGA-3 DHA & EPA Zabudnite na konopné semienko a iné rastlinné zdroje, z ktorých len veľmi ťažko získate DHA , ktorá je esenciálnou živinou pre zdravie mozgu aj očí. Teraz je tu olej z rias ALGAE pestovaný v uzavretom ekosystéme, takže neobsahuje ťažké kovy a toxíny. Môžete si byť istí, že všetky ingrediencie v produkte sú rastlinného pôvodu, bez kontaminantov, toxínov, za to bohaté na výborne vstrebateľné omega-3 mastné kyseliny. Napriek tomu, že kyselinu alfa linolénovú (ALA) môžeme získať z chia semienok alebo napríklad vlašských orechov , premena ALA na EPA (kyselinu eikosapentaénovú) je maximálne do 9% au DHA (kyselina dokosahexaenová) dokonca pod 1% ! Preto je lepšie voliť morské riasy.   Tie tvoria nevyhnutný základ potravinového reťazca. A sú to práve riasy, ktoré ryby konzumujú a vďaka nim sú následne bohaté na omega 3. Zároveň sú prirodzeným a udržateľným zdrojom omega 3 mastných kyselín. Obsahujú nielen vysoké množstvo DHA a EPA, ale vďaka prirodzene sa vyskytujúcim fosfolipidom , ktoré obsahujú, sú mastné kyseliny výborne vstrebateľné. Navyše sú riasy nositeľmi chlorofylu. Látky, ktorá podporuje pečeň v ich detoxikačnej činnosti. Prečo piť olej z rýb, keď môžete piť olej z rias, ktorými sa ryby živia? Možno ste nevedeli, že sa ryby živia riasami, ktoré sú bohaté na omega 3 mastné kyseliny. A tak ste preskočili jeden krok a dopĺňate omega 3 rybím olejom. Nechajte ryby plávať a prejdite na panensky čistý olej z rias ALGAE , ktorý obsahuje oveľa viac omega 3 mastných kyselín ako ryby a v roku 2008 bolo potvrdené , že riasy sú nutrične rovnako výživné ako losos. 4 Polyfenolová ochrana omega 3 pred oxidáciou Nevýhodou omega-3 mastných kyselín je ich náchylnosť na oxidáciu. Aby sme ochránili krehké Omega 3 mastné kyseliny DHA a EPA pred oxidáciou, zmiešali sme olej z rias algae s organickým olivovým olejom odrody Picual bohatým na polyfenoly a kyselinu olejovú. Táto polyfenolová synergia zaručí nielen ochranu pred oxidáciou, ale aj hladký priebeh vo vašom tráviacom trakte. A čo je najdôležitejšie, kombinácia omega 3 a polyfenolov z olivového oleja zaistí lepšie zabudovanie omega 3 mastných kyselín EPA a DHA do membrán buniek. Ako spoznáte oxidáciu Omega-3 Pretože sú omega 3 mastné kyseliny veľmi krehké a nestabilné, podliehajú na vzduchu a pri vyšších teplotách degradácii. To sa prejavuje zápachom rybiny a tráviacimi problémami ako grganie rybiny, či dokonca hnačky. Ničoho z týchto nepríjemností sa nemusíte s našim produktom obávať, pretože už aj tak čerstvý olej z rias sme ochránili pred oxidáciou polyfenoly z organického olivového oleja z Andalúzie. Až 2850 mg DHA & EPA v jednej polievkovej lyžici Doplňovanie kyseliny dokosahexaenovej skrátene DHA je veľmi dôležité pre naše zdravie. DHA je zásadný pre normálne fungovanie mozgu. Je to hlavná štruktúrna zložka mozgového tkaniva a má vplyv na neuroplasticitu, pamäť a učenie. Je tiež dôležitá pre zdravie sietnice. Nedostatok DHA môže viesť k problémom so zrakom. Naopak dostatočné množstvo DHA môže pomôcť znižovať riziko kardiovaskulárnych ochorení tým, že znižuje hladinu triglyceridov a krvný tlak. DHA je obzvlášť dôležitá pre vývoj mozgu a očí u plodu a malých detí. Doplňovanie DHA počas tehotenstva a dojčenia môže prispieť k lepšiemu vývoju mozgu u detí. Niektoré štúdie naznačujú, že DHA môže mať priaznivý vplyv na duševné zdravie , vrátane zníženia príznakov depresie. Naše telo si DHA nevie vyrobiť v dostatočnom množstve a preto ho treba dopĺňať zo stravy. Pretože vieme, že veľká väčšina populácie je na DHA deficitná, zvolili sme štedrú dávku pre maximálny efekt pre zdravie. Schválené zdravotné tvrdenia podľa EFSA EFSA, skratka pre Európsky úrad pre bezpečnosť potravín, je agentúra Európskej únie, ktorá poskytuje nezávislé vedecké poradenstvo a komunikáciu o rizikách spojených s potravinovým reťazcom. DHA (>250 mg) prispieva k udržaniu dobrého zraku. Vitamín D prispieva k udržaniu zdravého chrupu. Vitamín D prispieva k zdravej činnosti svalov. Vitamín D prispieva z zachovania zdravému stavu kostí. Polyfenoly z olivového oleja (>20 g) prispievajú k ochrane krvných lipidov. DHA a EPA (>3 g) prispievajú k udržaniu normálneho krvného tlaku. Vitamín D sa podieľa na procese delenia buniek. DHA a EPA prispievajú k udržaniu správnej hladiny triglyceridov v krvi. Nahradením nasýtených tukov nenasýtenými (kyselina olejová) môže znížiť cholesterol v krvi. DHA (>250 mg) prispieva k udržaniu dobrého zraku Vitamín D prispieva k udržaniu zdravého chrupu Vitamín D prispieva k zdravej činnosti svalov Vitamín D prispieva z zachovania zdravému stavu kostí Polyfenoly z olivového oleja (>20 g) prispievajú k ochrane krvných lipidov DHA a EPA (>3 g) prispievajú k udržaniu normálneho krvného tlaku Vitamín D sa podieľa na procese delenia buniek DHA a EPA prispievajú k udržaniu správnej hladiny triglyceridov v krvi Nahradením nasýtených tukov nenasýtenými (kyselina olejová) môže znížiť cholesterol v krvi Schválené zdravotné tvrdenia podľa EFSA Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom. Vitamín D prispieva k riadnemu vstrebaniu vápnika a fosforu. Vitamín D prispieva k udržaniu potrebnej hladiny vápnika v krvi. Budúce a dojčiace mamičky užívaním DHA (>450 mg) podporujú normálny vývoj mozgu plodu, resp. dojčatá. Užívaním DHA (>100 mg) prispieva k normálnemu vývoju zraku dojčaťa do veku 1 roka. Budúce a dojčiace mamičky užívaním DHA (>450 mg) podporujú normálny vývoj zraku plodu, resp. dojčatá. Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom Vitamín D prispieva k riadnemu vstrebaniu vápnika a fosforu. Vitamín D prispieva k udržaniu potrebnej hladiny vápnika v krvi Budúce a dojčiace mamičky užívaním DHA (>450 mg) podporujú normálny vývoj mozgu plodu, resp. dojčatá Užívaním DHA (>100 mg) prispieva k normálnemu vývoju zraku dojčaťa do veku 1 roka. Budúce a dojčiace mamičky užívaním DHA (>450 mg) podporujú normálny vývoj zraku plodu, resp. dojčatá Vplyv omega-3 na zdravie mozgu Omega 3 esenciálne mastné kyseliny, patria medzi najdôležitejšie živiny pre integritu a výkon mozgu. Zo všetkých esenciálnych mastných kyselín sú omega-3 v mozgu najhojnejšie zastúpené. Sú stavebnými kameňmi membrán mozgových a nervových buniek. Pokiaľ je nedostatok týchto mastných kyselín, mozog využije všetky dostupné tuky, čo pre neho nie je optimálne riešenie. Omega-3 zohrávajú úlohu v komunikácii mozgových buniek medzi sebou. Podporujú optimálnu hladinu najdôležitejších neurotransmitérov vrátane dopamínu , serotonínu , GABA , norepinefrínu a acetylcholínu. Tým udržuje psychickú pohodu. O ptimálna hladina DHA je kľúčová pre správny vývoj mozgu detí. Zvyšujú schopnosť neuroplasticity mozgu (schopnosť mozgu vyvíjať sa a meniť tým, že vytvára nové spojenia, aby sa prispôsobil učeniu a rýchlejšie spracovával informácie. ) 1 Chráni pred mentálnym poklesom a neurodegeneratívnymi ochoreniami. 2,3 Podieľa sa na správnej komunikácii medzi neurotransmitérmi. Podporuje komunikáciu mozgových buniek Podporuje optimálnu hladinu   neurotransmitérov DHA je kľúčová pre správny vývoj mozgu detí Zvyšuje schopnosť neuroplasticity mozgu Chráni pred mentálnym poklesom Správna komunikácia medzi neurotransmitérmi Vitamín D3 a K2 Vital Delta Vitamín D3 a K2 sú absolútne nenahraditeľné vitamíny na optimalizáciu zdravia a imunity, navyše sú rozpustné v tukoch a rastlinného pôvodu. Vitamín D3 je získavaný z borovice a vitamín K2 od nórskej spoločnosti Kappa Bioscience pochádza z muškátov. Spolu s omega-3 mastnými kyselinami zaisťujú správne ukladanie vápnika do kostí, silnú imunitu, zdravie kostí, zubov i cievneho systému. Vitamín K2 Vital Delta je navyše podľa štúdií vôbec najúčinnejším vitamínom K2 na trhu a to vďaka technológii enkapsulovania , ktorá zaisťuje mimoriadnu stabilitu. Problém dnešnej doby: Vyšší obsah OMEGA 6 AKO OMEGA 3! Problém dnešnej doby a západného spôsobu stravovania je vysoký príjem omega-6 mastných kyselín voči omega-3. Priemerný Európan má bunkový pomer omega 3 k omega 6 1:15. To znamená, že na jeden dielik omega 3 pripadá 15 dielikov omega 6. Avšak zdravý pomer začína pri pomere 1:5 a najoptimálnejší je 1:3. Pri pomere 1:3 fungujú membrány buniek správne a to sa prejavuje celkovo lepším zdravím na všetkých úrovniach. Naopak pri pomere 1:15 a vyššie dochádza k rozvoju nezdravého prostredia vo vnútri tela a jedinec je oveľa náchylnejší na civilizačné ochorenia. Toto všetko je spôsobené zlým stravovaním založenom na vysokom príjme omega 6 z potravy (vyprážané produkty, rastlinné semenné oleje, živočíšne produkty z velkochovu). Než sa dostala západná strava k eskimákom bolo zistené, že mali bunkový pomer 1:2 a netrpeli prakticky žiadnymi chorobami. Preto by mal byť váš cieľ obmedziť príjem omega 6 a zvýšiť príjem kvalitných omega 3. OMEGA 3 pre zdravé srdce a cievny systém 1. Znižujú hladinu triglyceridov - triglyceridy sú ďalšou triedou tuku nachádzajúcej sa v krvnom riečisku. Väčšina tukového tkaniva vášho tela je vo forme triglyceridov, ktoré slúžia ako zdroj energie. Problém nastáva vo chvíli, keď svojím stravovaním prijímame viac triglyceridov, než naše telo využije. Omega-3 znižujú ich hladinu. 2. Regulujú krvný tlak - v dôsledku zníženia hladiny triglyceridov a zvýšenie produkcie oxidu dusnatého , molekuly, ktorá pomáha uvoľňovať a rozširovať krvné cievy, omega 3 optimalizuje hladinu krvného tlaku. 3. Pôsobí ako prevencia aterosklerózy - nepriechodnosť ciev a výrazné stenčenie cievnej steny, ktorá sa potom v niekoľkých miestach upcháva. Omega-3 mastné kyseliny pomáhajú zlepšovať funkciu vnútornej výstelky ciev, ich funkcie aj priechodnosť. Nedostatok omega 3 mastných kyselín môže spôsobovať: Nedostatok omega-3 mastných kyselín narúša kognitívne funkcie ako je pamäť a rýchlosť myslenia. U detí brzdí fyzický aj duševný vývoj a nízka hladina DHA je tiež spájaná s výrazným oslabením imunity. Môže tiež dochádzať k poklesu energie , pretože mastné kyseliny sú veľmi koncentrovaným zdrojom energie. Problémy kardiovaskulárneho zdravia. Nedostatok energie. Problémy so zrakom. Oslabenú imunitu. Znížené kognitívne schopnosti (horšia koncentrácia a pamäť). Zmeny nálad. Psychické problémy. Studené končatiny. Kožné problémy. Problémy kardiovaskulárneho zdrav. Nedostatok energie. Problémy so zrakom. Oslabenú imunitu. Znížené kognitívne schopnosti (horšia koncentrácia a pamäť). Zmeny nálad. Psychické problémy. Studené končatiny. Kožné problémy. Všetko je o pomere prijímaných OMEGA 3 a OMEGA 6 Aby mohli fungovať membrány našich buniek správne. To znamená prepúšťať živiny dovnútra a vypúšťať odpadové látky von, potom musia byť ich membrány priepustné. Preto by mal byť bunkový pomer omega 3 a 6 najlepšie pod úrovni 1:5, optimálne 1:3 , avšak európsky štandard je bohužiaľ na úrovni 1:15. Rybí tuk sa dostal do hľadáčika vedcov vďaka Eskimákom, ktorí mali v strave vysoké množstvo mastných kyselín EPA i DHA a súčasne netrpeli žiadnymi obvyklými civilizačnými chorobami ako je mozgová mŕtvica, srdcový infarkt alebo diabetes 2. typu. Problémom dnešnej doby je však nadmerný príjem OMEGA 6 a to treba kompenzovať vyššou dávkou omega 3. Pokiaľ teda zjete napr. balíček chipsov s 30 g omega 6 mali by ste k nemu prijať 10 g omega 3 mastných kyselín. Dávkovanie 1 polievková lyžica (11 ml) denne. Užívajte s jedlom. BrainPedia. cz - miesto nabité informáciami! So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie. Zloženie  Obsah RHP* Olej z rias Schizochytrium sp. 4 ml ** z celkových omega 3 2850 mg z toho DHA  2782 mg ** z toho EPA 30 mg ** BIO olivový olej 7 ml ** z toho kyselina olejová 5460 mg ** z toho omega 9 5460 mg ** z toho polyfenoly 5,4 mg ** Vitamín E (tokoferoly) 13,8 mg 115% Vitamín D3 vegánsky (z borovice) 20 mcg / 800 IU 400% vitamín K2 ako MK-7 (z K2 VITAL® 1% MCT olej) 20 mcg 26,6% Extrakt z rozmarínu 20 mg ** * % dennej referenčnej hodnoty príjmu ** denná referenčná hodnota príjmu nie je stanovená Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku! 1. WU, Aiguo, Zhe YING a Fernando GOMEZ-PINILLA. DHA diéta supplementation rozšírenie účinkov výkonu na synaptic plasticity and cognition. 2011. 2. GUSTAFSON, Deborah R, K BACKMAN, N SCARMEAS, Y STERN, JJ MANLY, R MAYEUX a Y GU. Dietary bohatých prípravkov a riziko Alzheimerovej choroby a relatívne dementias: Observations from Washington Heights-Hamilton Heights-Inwood Columbia Aging Project (WHICAP). 2020. 3. THOMAS, J, CJ THOMAS, J RADCLIFFE a C ITSIOPOULOS. Omega-3 Fatty Acids v Early Prevention of Inflammatory Neurodegeneratívne Disease: A Focus on Alzheimer's Disease. 2015. 4. Arterburn, Linda M, Harry A Okien, Eileen Bailey Hall, Jacqueline Hamersley, Connye N Kurátko a James P Hoffman. Algal-oil capsules and cooked salmon: nutritionally equivalent sources of docosahexaenoic acid. 2008. Zloženie: Olej z rias (Schizochytrium sp. ) (4 ml, RHP**), z toho celkom Omega 3 (2850 mg, RHP**) z toho DHA (2782 mg, RHP**), z toho EPA (30 mg, RHP **), BIO olivový olej (7 ml, RHP **), z toho kyselina olejová (5,4 mg, RHP **), z toho Omega 9 (5,4 mg, RHP **), z toho polyfenoly ( 5,4 mg, RHP**), Vitamín E (tokoferoly) (13,8 mg, RHP 115%), Vitamín D3 vegánsky (z borovice) (20 mcg / 800 IU, RHP 400%), vitamín K2 ako MK- 7 (z K2 VITAL® 1% MCT olej) (20 mcg, RHP 26,6%), Extrakt z rozmarínu (20 mg, RHP**). Výrobca: Votamax s. r. o. , Hladnovská 83, Ostrava. Skladovanie: Na suchom a tmavom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 30 dní. Upozornenie:  Ukladať mimo dosahu detí! Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Prípravok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Dodržujte zdravý životný štýl. Veľkosť balenia: 275 ml.  .

Parametry

pre jedincov riešiacich srdce, cievy a krvný tlak
forma tekutina
typ omega 3
veľkosť balenia 275 ml

Výrobce BrainMax

EAN: 8594190033570